Tang i ko-kost reducerer metangas bøvser med op til 99 procent.

Har du ikke helt fået skåret al oksekødet væk fra din mad, eller leder du efter gode nyheder for verdens miljø, så er her en opmuntrende nyhed: Australske forsker har opdaget, at tang kan reducere udslippet af drivhusgasser ved oksekødsproduktion.

Når køerne – fritgående eller i stald – spiser græs og andet foder producerer det store mængder af drivhusgassen metan. Køernes bøvser dagligt i gennemsnit 200 – 500 liter gas ud i atmosfæren. Dette er en stor belastning for vores klima, da metangas er op til 30 gange så bidragende til global opvarmning som drivhusgassen CO2.

Læs også: Alternativet vil have afgift på kødproduktion.

Forskere ved James Cook University i Australien har dog fornyligt opdaget at noget så simpelt som tang kan reducere køernes bøvser markant.

Ved laboratorie forsøg lykkedes det at reducere udledningen af metangas med op til 99 procent. Forskerne mener derfor, at man kan reducere mængden af metangas fra oksekødsproduktion markant ved at bruge almindeligt tang i foderet til køerne.

Da der er lang vej endnu inden vi får reduceret, eller helt fjernet – oksekød fra verdens fødevareproduktion, må vi i mellemtiden ”nøjes” med færre drivhusgasser med hjælp fra almindeligt tang.

Læs det fulde uddrag fra forskningen i Berlingske:

http://www.b.dk/globalt/tang-kan-stoppe-koboevsers-bidrag-til-global-opvarmning

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *