Vegetar-trenden i Danmark ses mest i de større byer, men også i området omkring og Ry og Silkeborg.
I dette indslag fra DR’s P1 morgen hører vi bl.a. analysechef fra Coop Danmark, Lars Aarup, om detailhandelskædens overvejelse omkring det stigende antal vegetarer i Danmark. Overordnet ser Lars Aarup to veje for vegetarprodukter i detailhandlen. De to veje er enten ”køderstatningsvejen”, hvor kunderne efterspørger vegetariske produkter som erstatning for kød, eller en mere grøntsagsbaseret vegetarisk vej. Hos Coop holder de specielt øje med området omkring Silkeborg og Ry for at se på forbrugernes vegetariske trends.
P1 Morgen taler herefter med Rikke Christiansen fra Ry. Hun fortæller om hendes årsager til at blive vegetar, og giver samtidigt et bud på hvorfor der er så mange vegetarer og veganere i Ry og Silkeborg området.
Hvilken vej er du mest til? Spiser du vegetariske køderstatningsprodukter eller spiser du mere ”grøntsags-vegetar”?
Hør det fulde interview via P1 Morgen her:
http://www.dr.dk/radio/ondemand/p1/p1-morgen-2016-07-26#!/01:19:33