Vi forbrugere har stor magt, når vi vælger til eller fra i køledisken. Vi kan vælge vegetarisk – endda vegansk – og dermed miljøvenligt. Eller vi kan vælge kød og belaste kloden yderligere med forurening.
Læs også: Er der flere vegetarer i Ry og Silkeborg end andre steder i Danmark?
Supermarkeder og dagligvarerbutikkerne gør hvad de kan for at optimere deres omsætning, og det er ikke altid hvad der er bedst for klimaet. I dette debatindlæg af Ebbe Preisler, sætter han spørgsmålstegn ved hvor meget dagligvarer butikker påvirker os til at købe ekstra kød.
Butikkerne ved at flere og flere mænd står for de daglige indkøb. Her i debatindlægget fortæller han om sine observationer fra dagligvarebutikker med strategisk placeringer af produkter, for at sælge mere kød til kunderne:
“Det er kun os, forbrugerne, der kan ændre vaner og give vores bidrag til både klodens og den menneskelige sundhed. Det er derfor ærgerligt, når dagligvarebutikkerne falder for fristelsen til at pleje mandens urinstinkter med deres små lokkende kølediske proppet med lysende tilbud.”
Læs det fulde indlæg hos Politiken: